Trg Male Gospe 3, 22222 Skradin   •     +385 (0)22 771 076   •     grad.skradin@si.t-com.hr

POTPISANI UGOVORI O RADU S 14 ŽENA SA PODRUČJA GRADA SKRADINA ,,BUDIMO IM PODRŠKA – FAZA III“

POTPISANI UGOVORI O RADU S 14 ŽENA SA PODRUČJA GRADA SKRADINA ,,BUDIMO IM PODRŠKA – FAZA III“

  Objavljeno: 10.05.2023, 12:54h

U okviru provedbe projekta ,,Budimo im podrška – Faza III“ održano je potpisivanje ugovora sa 14 žena, pripadnica ranjivih skupina, koje će u narednih 4 mjeseca, počevši od 3.4.2023. godine brinuti o 84 korisnika na području Grada Skradina.  

Projekt ,,Budimo im podrška – Faza III“ financiralo je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru treće faze poziva ,,ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA – Faza III“ kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta je 983.800,00 kn. Bespovratna sredstva osigurna su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).

Nositelj projekta pod nazivom ,,Budimo im podrška –Faza III“ kodni broj UP.02.1.1.16.0277 je Grad Skradin  u suradnji s obveznim partenrima Hrvatskom zavodom za zapošljavanje, Područni ured Šibenik te Centrom za socijalnu skrb Šibenik. Razdoblje trajanja projekta je od 3.4. – 7.8.2023. godine tijekom kojega će žene biti zaposlene te će im se omogućiti sva potrebna oprema i materjali za rad.

Cilj ovoga projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena te žena s nižom i srednjom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

Kroz ovaj projekt, zaposlenice će obavljati sljedeće poslove:

  • pomoć u dostavi namirnica, lijekova, higijenskih i drugih potrepština
  • plaćanje računa
  • pomoć u pripremi obroka u kućanstvima korisnika
  • pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova korisnika
  • briga o higijeni
  • pomoć u socijalnoj integraciji, posredovanje u ostvarivaju raznih prava