Trg Male Gospe 3, 22222 Skradin   •     +385 (0)22 771 076   •     grad.skradin@si.t-com.hr

Projekt "Budimo im podrška"

Projekt "Budimo im podrška"
  Vrijednost projekta: 1.899.251,20 kuna

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Republike Hrvatske je, u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava "Zaželi – Program zapošljavanja žena", prihvatilo projekt te Gradu Skradinu odobrilo iznos prihvatljivih troškova i stopostotno financiranje projekta u iznosu od 1.899.251,20 kuna.

Radi se o projektu koji će trajati 30 mjeseci, a u okviru kojeg će se zaposliti 8 žena s područja Grada Skradina koje će se 24 mjeseca brinuti o 48 starijih i nemoćnih osoba. Osim njih, u okviru navedenog projekta zaposlena su 2 djelatnika. Radi se o voditelju projekta koji je zadužen za vođenje i nadzor projekta i njegovih aktivnosti, te koordinatoru aktivnosti koji je zadužen za upravljanje aktivnostima i asistiranje voditelju projekta u obavljanju poslova na provođenju i  realizaciji projekta.

Uz pružanje usluga pomoći starijim i nemoćnim osobama, za 8 zaposlenih žena također je projektom omogućeno obrazovanje, odnosno osposobljavanje za njegovateljice starijih i nemoćnih osoba, kao i osposobljavanje za pomoćne kuharice. Žene koje će biti angažirane moraju imati maksimalno srednju stručnu spremu i biti na evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Partneri u programu su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Šibenik i Centar za socijalnu skrb Šibenik.

 


POZIV NA PRETHODNU PROVJERU ZNANJA I SPOSOBNOSTI (INTERVJU): gerontodomaćica/radnica za pružanje socijalnih usluga starijim i nemoćnim osobama s područja Grada Skradina, projekt „Budimo im podrška“, Zaželi - Program zapošljavanja žena. 


JAVNI POZIV NA ISKAZ INTERESA ZA KORIŠTENJE POTPORE I PODRŠKE OSOBAMA STARIJE ŽIVOTNE DOBI I OSOBAMA U NEPOVOLJNOM POLOŽAJU